Despre companie

481 este partenerul tău de monitorizare și consultanță în ce privește comportarea în timp a construcțiilor.

Prin soluțiile noastre personalizate și complete de monitorizare a vibrațiilor, analizăm și contribuim la sănătatea pe termen lung a mediului construit, indiferent dacă este vorba despre clădiri de patrimoniu, școli, spitale, clădiri rezidențiale etc.

Ca oameni și profesioniști,
prin tot ceea ce facem ne propunem:

 • să respectăm clădirile care erau aici când ne-am născut, ajutându-le să treacă cu bine testul timpului;
 • să construim cu gândul la viitorul îndepărtat, lăsând în urma noastră nu doar clădiri sănătoase, ci și un mod de gândire centrat pe inovație și siguranță.

Soluțiile noastre de monitorizare a vibrațiilor te ajută să:

 • obții informații esențiale în expertizarea tehnică;
 • stabilești strategia de mentenanță și intervenție pe termen mediu și lung în cazul clădirilor ce și-au depășit durata de viață proiectată;
 • identifici echipamentele vulnerabile la vibrații și mișcări neplanificate și să stabilești soluții de remediere și păstrare în funcțiune;
 • evidențiezi starea actuală a construcției, esențială în relația cu companiile de asigurări și potențialii clienți;
 • eviți și să reduci pierderile materiale și de vieți omenești, în eventualitatea unui eveniment care poate afecta structura unei clădiri.

Echipa noastră este formată din experți în proiectare și structuri, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu. Suntem partenerul exclusiv în România al Bartec Syscom, liderul mondial în tehnologia de securitate a construcțiilor.

De ce să lucrezi cu noi

Te ajutăm să previi și să gestionezi riscurile date de schimbările din mediul construit

Orice schimbare din jurul unei clădiri – de la un perete nou construit până la un sesism sau un șantier aflat în vecinătatea ta – determină anumite modificări în ce privește sănătatea unui proiect de construcții. Cu ajutorul soluțiilor noastre de monitorizare a vibrațiilor, te asiguri că înțelegi, gestionezi și previi orice risc care se poate transforma în daune materiale și financiare sau chiar într-o amenințare serioasă la viață, pe termen lung.

Soluțiile noastre personalizate îți asigură un cost mult mai mic de investiție pe termen lung

Procesele noastre de monitorizare și analiză ne permit să venim cu soluții personalizate, adaptate fiecărui proiect. Verificăm întotdeauna indicațiile și calculele teoretice cu ceea ce se întâmplă în realitate cu proiectul tău de construcții. Acest mod de a face lucrurile ne permite să eficientizăm costurile tale de execuție și materialele implicate, dar și să ajungem la o soluție de intervenție și consolidare mult mai potrivită.

Experiența noastră de practicieni în proiectare și structuri te asigură că ești pe mâini bune

Știm cel mai bine cum să intervenim asupra proiectului tău de construcții, pentru că echipa noastră are un background solid în ingineria de structuri. Nu doar colectăm și analizăm date, ci ne asigurăm că venim cu planul cel mai potrivit situației tale.

Colectăm date, le interpretăm și venim cu soluții concrete

Pe lângă faptul că ne bazăm pe echipamentele performante ale companiei elvețiene Bartec Syscom, venim cu expertiza de a interpreta datele oferite de instrumentele tehnice, precum și cu un plan de intervenție concretă, dacă situația o cere. Poți apela la noi atât pentru monitorizare punctuală, cât și pentru supravegherea pe termen lung a clădirilor și proiectelor tale sau chiar soluții integrate de intervenție în caz de pericol.

Putem duce la bun sfârșit proiecte complexe, datorită experienței noastre locale și internaționale de peste 10 ani

Avem experiența necesară pentru a duce la capăt proiecte complexe și pentru a veni cu soluții inovatoare legate de structura și rezistența unei clădiri. De-a lungul timpului, am furnizat servicii personalizate de inginerie structurală atât pe piețele din România, cât și pe cele din Elveția și Germania.

Prin instrumentele și expertiza noastră, inovăm modul în care se fac lucrurile în industria de proiectare și construcții

Aducem în România instrumente și tehnologii internaționale, pe care le aplicăm pentru a inova modul în care se face proiectare la noi. Acest lucru se traduce prin rezultate mult mai bune, structuri mai rezistente, consumuri mai reduse pe termen lung.

Echipa noastră

481 Engineering înseamnă o echipă condusă de Adrian Vasilescu și Horia Mihnea, doi antreprenori români cu peste 10 ani de experiență în domeniul ingineriei și construcțiilor, cu expertiză directă în structuri de rezistență din beton armat și expertizări clădiri existente (inclusiv monumente istorice).

Amândoi au făcut echipă dintotdeauna, livrând cu succes peste 400 de proiecte până în prezent.

Încă de pe băncile facultății, și-au dorit să schimbe lucrurile în ce privește modul în care se face proiectare în România. Așa au ajuns să lucreze cu peste 100 de clienți, inovând continuu, fiind preocupați să ofere soluția cea mai bună în funcție de specificul fiecărui proiect și integrând mereu cele mai noi tehnologii și abordări.

Datorită backgroundului lor de ingineri structuriști, au o înțelegere foarte bună a modului în care se comportă construcțiile la vibrații și o cunoaștere avansată a soluțiilor de intervenție necesare, atunci când situația o cere.  

Printre proiectele semnificative pe care le-au dus la bun sfârșit de-a lungul timpului, se numără:
 • Palatul de vară de la Brukenthal, Avrig
 • Sala de sport multifuncțională pentru Școala Americană din Leysin, Elveția
 • Complexul de locuințe cu regim de înălțime P+17 și P+22 de pe Strada Dimitrie Pompeiu, București
 • Clădirea Marmoroch Blank, Centrul Vechi
 • Tunari Business Center, București (proiect multipremiat la nivel internațional) ș.a.